Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> El Baix Llobregat fa front a la crisi aprovant el Pacte per un nou impuls econòmic i social
Les nostres noticies
Foto grup Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls econòmic i social

El Baix Llobregat fa front a la crisi aprovant el Pacte per un nou impuls econòmic i social

07/07/2020

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa el Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls econòmic i social. Una eina impulsada pel Consell Comarcal, amb el suport del teixit empresarial i sindical de la comarca. El Pacte s’ha aprovat amb el vistiplau de tots els partits que conformen el Consell Comarcal (PSC, ECG, JxCAT, ERC, C’S i PP) en un ple extraordinari al que ha assistit l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

El Pacte, que ha estat també aprovat de forma unànime pel consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat, mostra la capacitat de la comarca per treballar de forma concertada i coordinada entre totes les administracions.

El document s’articula en vuit línies estratègiques que recullen 41 mesures per fer front a l’escenari de crisi múltiple a la qual ens enfrontem; El Baix Llobregat, territori segur; Enfortiment i preservació de les empreses del Baix Llobregat; Transició i sortida de la crisi de forma inclusiva i l’atenció a les persones; Foment de l’ocupació; Reforç dels principals sectors productius; Professionalització i formació; Cultura i turisme; Governança i mesures i iniciatives del sector públic.

Un redactat enfocat en l’aposta per la reactivació econòmica i social, i el canvi estructural basats en el coneixement, la innovació i la sostenibilitat d’acord amb l’European Green Deal impulsat per la Comissió Europea, els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i l’Agenda 2030, conscient de les fortaleses i oportunitats del Baix Llobregat així com de les tendències globals, alineant-se amb els plans de reconstrucció impulsats en l’àmbit institucional local, comarcal, metropolità, autonòmic, estatal i europeu.

L’alcalde Xavier Fonollosa referma que “totes les forces polítiques estem d’acord en què junts trobarem les millors solucions a les dificultats econòmiques i socials derivades de l’emergència sanitària generada per aquest maleït virus”.

Aquest Pla suposa sentar les bases per actuar en l’activitat econòmica, l’ocupació, la cohesió social, l’atenció a les persones i l’adaptació als canvis en la manera de treballar i relacionar-nos a partir d’ara. Apel·la a la col·laboració de tothom i necessita de la participació i el compromís conjunt del sector públic i privat per tirar endavant”, apunta Fonollosa, qui afegeix que és “un bon exemple que ara cal aplicar en el territori, en cada municipi, per millorar el benestar de tots els veïns i veïnes en aquesta represa progressiva de la normalitat”.

A la roda de premsa de presentació del Pacte, a més de l’alcalde Fonollosa, ha participat la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Martínez Morales, els vicepresidents Eduard Rivas (PSC), Jordi Gil (ECG) i els portaveus Xavier Paz (PSC), Oriol Bossa (ERC), Josep M. González (C’s), Jordi Bou (JxCAT) i Manuel Reyes (PP) i els i les representants dels agents socials i econòmics, Rosa Fiol (AEBALL), Josep M. Romero (CCOO Baix Llobregat), Joan Soler (PIMEC Baix Llobregat – L’Hospitalet) i Carlos de Pablo (UGT Baix Llobregat). Aquest mes de juliol es començarà a treballar en comissions i al setembre començaran a concretar-se les accions.

Dades de l’epidèmia a Martorell

Pel que fa a les dades de l’epidèmia a Martorell, avui tornem a tenir un pacient positiu ingressat a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha, encara, 12 persones aïllades pendents del resultat de la prova. Tenim 56 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. Com en els darrers dies, avui no hem de lamentar cap defunció.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.44.200  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell