Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> S’obren les preinscripcions per a un proper curs de l’Aula de Teatre amb més grups i disciplines
Les nostres noticies
El grup de joves de l'Aula de Teatre portant a escena 'Manu' a l'auditori, sota la direcció d'Alicia Zamora

S’obren les preinscripcions per a un proper curs de l’Aula de Teatre amb més grups i disciplines

07/07/2020

L’Aula de Teatre de Martorell comença a preparar el proper curs 2020-21 i obre el període de preinscripcions, que es perllongarà fins a l’octubre. El centre oferirà formació per a gent de totes les edats, amb una programació molt renovada i més dispiciplines. Amb previsió, es treballarà en un doble escenari possible, de classes presencials i de sessions en línia.

L’entitat ja té definida la nova programació, adaptada des dels més petits a la gent gran, i que pretén millorar la formació teatral dels prop de 90 alumnes –de Martorell i poblacions veïnes- amb què compta. El primer pas és la preinscripció, que des d’ara i fins l’octubre es pot fer a auladeteatredemartorell@gmail.com, especificant les dades personals.

La coordinadora pedagògica de l’Aula de Teatre, Alícia Zamora, explica la manera d’apuntar-s’hi i demanar més informació.

El proper curs s’adapta al context actual “amb una estratègia dual, per desplegar-lo des de l’aula o en línia si es produeixen confinaments puntuals en el futur, per a que els alumnes puguin continuar la seva formació. Per això, estem treballant en una plataforma generadora de continguts”, diu Zamora.

L’Aula “obrirà portes tres vegades l’any per fer activitats per la comunitat, des de tallers a espectacles fets pels alumnes” i augmentarà la difusió amb un nou espai web i més presència a les xarxes socials.

Zamora engresca tothom qui tingui un cert ‘cuquet’ de teatre i reivindica el seu paper en l’aprenentatge vital de cadascú: “És una competència fantàstica que fomenta l’empatia, que ajuda a entendre el món i als altres, a posar-te en la pell d’un personatge, qüestionar-lo, entendre’l i mirar-lo des de tots els punts de vista. Ajuda a ser una persona més crítica i més constructiva”.

Així serà la nova programació de l’Aula

Inclou fins a sis grups d’edat. El primer és l’anomenat ‘Petitons’ -de 3 a 5 anys, d’una hora setmanal per treballar les emocions a partir de la música i el joc. El segueix l’Infantil -de 6 a 8 anys, amb 1h 30’ de treball teatral, veu i música per desenvolupar i compartir l’imaginari; el Juvenil -de 9 a 12, amb 1h 30’ per treballar el teatre, la veu i la música i incorporant nous elements com els objectes o les ombres. Els Grans -de 13 a 16-, faran 2 hores de formació teatral i musical, crearan personatges, s’aproparan al text teatral, coneixeran nous llenguatges teatrals -màscara, mim, clown i bufons grotescos-, i treballaran la novel·la i el cinema.

El següent grup és el Laboratori de creació, per a nois i noies de 17 a 20 anys, amb dues hores de treball d’investigació per elaborar la dramatúrgia d’una peça teatral amb totes les disciplines treballades i interpretar-la. Finalment, el grup d’Adults, també de dues hores, treballarà la desinhibició amb un espai de joc, tècniques teatrals bàsiques, millora de les habilitats comunicatives i socials i un final amb presentació d’una peça de creació pròpia a final de curs.

Finalment, es presentarà el nou projecte ‘l’Aula obre les portes’, per a familiars i amics d’alumnes, per a fer-los partícips de les arts escèniques a partir de tallers i espectacles performàtics, la ‘Cuina de contes’ de tallers familiars infantils i l’’Aula Cabaret’ de teatre, teatre musical i monòlegs.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.11  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell