Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> L’Institut Pompeu Fabra acollirà les proves de Selectivitat d’alumnes de Martorell i Gelida
Les nostres noticies
L’Institut Pompeu Fabra acollirà les proves de Selectivitat d’alumnes de Martorell i Gelida

L’Institut Pompeu Fabra acollirà les proves de Selectivitat d’alumnes de Martorell i Gelida

07/07/2020

La crisi del coronavirus ha provocat alguns canvis en la Selectivitat 2020. Els exàmens es faran a les universitats i també, com a novetat, als centres de Secundària públics i privats. La Generalitat ha decidit ampliar els espais per afavorir el compliment de les distàncies de seguretat establertes per les autoritats sanitàries. L’Institut Pompeu Fabra de Martorell acollirà els alumnes de la nostra població i també de Gelida. Un altre dels canvis és que la prova durarà quatre dies, enlloc dels tres habituals, i es farà del 7 al 10 de juliol.

El director de l’Institut Pompeu Fabra, Xavier Joseph, avança que atendran “165 alumnes procedents del nostre centre, de l’Institut Joan Oró i del Col·legi La Mercè de Martorell, així com de l’Institut Gelida. Es distribuiran en 18 aules que hem habilitat respectant els dos metres de distància entre alumnes i amb totes les mesures de seguretat que la Generalitat ens ha recomanat”.

Els exàmens es distribuiran en franges horàries per evitar el contacte innecessari a aules, passadissos i accessos. Les matèries més nombroses queden segregades i repartides en tres dies. Caldrà dur mascareta i fregar-se les mans amb solució hidroalcohòlica en accedir al centre, i també cada cop que s’intercanviïn un paper o un objecte amb algú.

Només s’ocuparà entre una sisena i una cinquena part de la capacitat total de l’aula, i els alumnes seuran cada dia al mateix lloc per fer les proves. S’aconsella tant als alumnes, com als professors i al personal de les proves que portin aigua i menjar de casa perquè les màquines expenedores i de begudes d’on es facin les proves estaran desactivades i les fonts d’aigua precintades.

Xavier Joseph indica que “tenim tot l’institut perfectament organitzat. Les taules i cadires han estat marcades amb creus per indicar on no poden seure. Els passadissos i les aules han estat retolats amb els camins d’entrada i sortida. Creiem que les Proves d’Accés a la Universitat que enguany es faran al nostre centre seran tot un èxit”.

La comissió organitzadora de les proves de Selectivitat 2020 ha decidit nous criteris per flexibilitzar diferents opcions en els enunciats dels exàmens i també ha introduït puntuacions adaptades en alguns casos. L’adaptació no comporta reduir temari, ja que això podria perjudicar els estudiants davant l’autonomia dels centres per programar els continguts. Pel que fa als enunciats, hi haurà més opcions i s’ha adaptat el nombre de qüestions, exercicis i problemes a resoldre de manera que els alumnes puguin triar entre el total de preguntes.

El 27 de juliol es donaran a conèixer els resultats de la convocatòria ordinària i les notes de tall per al curs 2020-2021 se sabran el 6 d’agost. La preinscripció universitària per al primer curs de grau als centres públics de Catalunya serà del 23 de juny al 29 de juliol. La preinscripció es farà a través del portal d’accés a la universitat, com és habitual, i un cop feta, els estudiants podran fer canvis de preferències fins al 29 de juliol.

La prova d’accés per a més grans de 25 i 45 anys es farà el 18 de juliol. Pel que fa a les proves d’aptitud personal (PAP) per als graus d’Educació Infantil i Educació Primària que s’havien de fer el 25 d’abril es programen per al 15 de juliol.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.17  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell