Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Es prohibeixen les trobades de més de 10 persones per contenir el brot de la COVID-19
Les nostres noticies
La Generalitat prohibeix les trobades de més de 10 persones a espais públics i privats La Generalitat prohibeix les trobades de més de 10 persones a espais públics i privats

Es prohibeixen les trobades de més de 10 persones per contenir el brot de la COVID-19

09/09/2020

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha decretat l’adopció de mesures especials per a la contenció del brot epidèmic de la COVID-19. Des d’aquest passat dissabte queden prohibides, arreu del territori, les trobades i reunions de més de 10 persones en l’àmbit privat i públic. La mesura s’extén a les terrasses de bars i restaurants.

La resolució, publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), té com a finalitat “intentar controlar la corba de contagis, i aplanar-la, i evitar mesures més limitadores dels drets de les persones, com seria haver de procedir a acordar el confinament, total o parcial, amb els evidents perjudicis per a les persones i per a l’activitat econòmica”. Argumenta que la limitació en els desplaçaments i la prohibició de les reunions de més de deu persones són eines efectives, i alerta que “a diferència del que passava amb anterioritat, molts dels contagis provenen de persones asimptomàtiques”.

Així, des de dissabte estan prohibides les trobades i reunions de més de 10 persones, tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic. Aquesta prohibició es fa extensible a les taules de les terrasses de bars i restaurants. En cap d’aquests casos, podran participar en les trobades les persones que tinguin símptomes de COVID-19 o que hagin d’estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.

De la resolució no en resulten afectades les activitats laborals, de culte, actes i serveis religiosos, casaments, celebracions i cerimònies fúnebres ni els mitjans de transport públic. També queden excloses les activitats culturals; d’arts escèniques i musicals; cinema o exposicions tant en recintes estables -teatres o cinemes- com en carpes de circ o similars, sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel PROCICAT. Les biblioteques, els arxius, museus i monuments també romandran oberts.

També es podran seguir desenvolupant, subjectes al PROCICAT, les activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d’atraccions i infantils i activitats esportives, gimnasos i instal·lacions esportives. El dret a manifestació podrà ser exercit en les condicions que determini l’autoritat competent.

El text exposa que correspon als ajuntaments determinar la celebració de fires i festes majors, i que l’administració local i la Generalitat tenen les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes, i que el seu incompliment és objecte de règim sancionador.

Les noves mesures especials són aplicables a totes les persones que es trobin i circulin per Catalunya, així com a les persones titulars de qualsevol activitat econòmica, empresarial o establiment d’ús públic o obert al públic que es trobi ubicat en el territori.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.4  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell