Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Els familiars del doctor Chalco reben l’autorització de la residència legal a Espanya
Les nostres noticies
Vídua doctor Chalco

Els familiars del doctor Chalco reben l’autorització de la residència legal a Espanya

09/09/2020

La família del doctor Mario Rafael Chalco, que va treballar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell fins el mes de març i que va morir a causa del coronavirus, podrà seguir a Espanya després que el govern espanyol n’hagi autoritzat la seva residència legal. El metge argentí, de 52 anys, va morir després de més de 100 dies a l’UCI de l’Hospital de Bellvitge, i tant la vídua com els quatre fills es trobaven a l’estat espanyol de visita quan va esclatar la pandèmia mundial.

La vídua i els fills del doctor van quedar en una situació de buit legal després que els seus visats expiressin, i és que havien arribat a Martorell per passar-hi les vacances de Nadal i tenien intenció de tornar a Argentina, però el tancament de fronteres va obligar-los a quedar-s’hi. A més, el coronavirus va afectar tant el doctor com la seva dona, que va haver-se d’aïllar al seu domicili per superar la malaltia. El Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) de CCOO va rebre la demanda per part de la família per regularitzar-ne la seva situació i va aprovar-la el passat 19 d’agost, concendint-hi la residència legal.

L’Ajuntament de Martorell va tenir cura de la família a través de la Regidora de Benestar Social i ha estat una de les peces clau en la demanda de la resolució de la seva situació. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, explica que des del consistori s’ha estat al costat de la família durant tot el procés.

Mort per accident laboral

La defunció del doctor Chalco va ser catalogada com a malaltia comuna, un fet que privava la seva dona i els seus fills de poder rebre les pensions per viduïtat i orfandat. La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Martorell, juntament amb la Fundació Metges de Catalunya, han treballat en xarxa per aconseguir que la defunció del doctor sigui catalogada com un accident laboral i que es puguin tramitar les pensions per als familiars del metge. En aquest sentit, la responsable de l’Àrea de Formació de Metges de Catalunya i membre de la Fundació de Metges de Catalunya, Àngels López, explica que el treball a tres bandes ha permès ajudar la família i aconseguir evitar el que hagués estat una “injustícia”. A més, parla de la vídua del doctor Chalco com una dona “brillant, emprenedora i valenta”.

El passat mes de juliol, els treballadors i companys del doctor Chalco van dedicar-hi un minut de silenci a les portes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, on el metge va arribar-hi des de l’Argentina feia prop d’un any. La vídua ha preferit no fer-ne declaracions al respecte.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 3.224.220.101  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell