Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> La Bruna i l’Ona Estruch, guanyadora i finalista d’un concurs per il·lustrar la darrera obra de JK Rowling
Les nostres noticies
La Bruna i l'Ona -d'esquerra a dreta- acompanyades dels seus pares, el Xavi Estruch i la Montse Barne

La Bruna i l’Ona Estruch, guanyadora i finalista d’un concurs per il·lustrar la darrera obra de JK Rowling

13/11/2020

Les germanes martorellenques Bruna i Ona Estruch Barnet han estat guanyadora i finalista, respectivament, del concurs de dibuixos convocat per l’Editorial Salamandra per il·lustrar un llibre de JK Rowling. L’editorial va preseleccionar quatre dibuixos de l’Ona i dos de la Bruna i un d’ells va ser escollir pel jurat com a un dels guanyadors i apareixerà al llibre. La família donarà el premi de 300 euros en llibres infantils i juvenils a la Biblioteca.

El concurs neix de la iniciativa de la popular autora JK Rowling -creadora de la saga Harry Potter- per a que infants d’arreu del món dibuixessin els diferents capítols de la seva obra L’Ickabog en plena pandèmia. Cada dia, de dilluns a divendres, l’autora publicava entre un i tres capítols de la història i convocava nenes i nens de 7 a 12 anys a il·lustrar-los.

L’Editorial Salamandra, organitzadora del concurs a Espanya i l’Amèrica del Sud, va pre seleccionar quatre dibuixos de l’Ona i dos de la Bruna d’entre els 2.000 participants. Així ho explicava l’Ona aquesta setmana al Martorelletres de Ràdio Martorell.

Cada tarda entre el 3 de juny i el 24 de juliol, les dues alumnes de l’Escola Lola Anglada -en la que cursen sisè i quart de primària- escollien entre les propostes de text la que més els agradava: “Dibuixàvem, i després, l’escanejàvem i l’enviàvem per correu”, deia l’Ona. Totes dues explicaven quins dibuixos havien quedat pre seleccionats.

Un dels sis dibuixos, fet per la Bruna, va ser guanyador i lluirà a l’edició en català i castellà que farà l’Editorial Salamandra d’aquest darrer llibre de Rowling. El pare, el Xavi Estruch, explicava que “som molt usuaris de la Biblioteca Martorell i hem decidit donar-hi el premi de 300 euros en llibres infantils i juvenils, per a que tota la canalla els pugui gaudir”.

Reconeix que el concurs “ens ha ajudat molt durant la pandèmia. Les nenes s’han bolcat i s’han passat moltes hores entretingudes llegint les històries i fent un tou de dibuixos. Tots ens ho hem passat molt bé”. La mare, la Montse Barnet, destaca que “cada dia esperàvem a les 16.00h per veure els nous capítols i llegir-los, i elles han estat ocupades moltes tardes fent els dibuixos. És una iniciativa molt bona per motivar els nens a llegir i dibuixar”.

El nou llibre de JK Rowling surt a la venda el 10 de novembre. És un conte de fades que narra la història d’un monstre llegendari, l’Ickabog, que amenaça un reialme. Aquest fer posarà a prova la Daisy i el Bert, els dos nens protagonistes, a l’hora d’intentar restablir l’ordre.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.39.218  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell