Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Martorell Central és una de les 10 estacions de FGC que recompensen per reciclar llaunes i ampolles
Les nostres noticies
Màquina estació Martorell Central

Martorell Central és una de les 10 estacions de FGC que recompensen per reciclar llaunes i ampolles

02/12/2020

FGC i Ecoembes, l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos, han instal·lat màquines de reciclatge en 10 estacions de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre elles, la de Martorell Central. Aquestes màquines de reciclatge formen part de RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) desenvolupat per Ecoembes. El sistema de recollida premia els usuaris que dipositin ampolles i llaunes en aquestes màquines de reciclatge.

Els ciutadans que utilitzin el SDR rebran recompenses amb les quals fomentar el transport sostenible, participant en sortejos per aconseguir bitllets de tren o patinets elèctrics o ajudar els que més ho necessiten, per exemple, contribuint a ajudar al Banc d’Aliments de Catalunya, entre d’altres. Aquest sistema ja funciona als contenidors grocs de 16 municipis catalans.

En total, a finals de novembre hi haurà 15 màquines en 15 estacions i de cara a finals d’any està previst que se n’instal·lin més en altres localitzacions. De moment, hi ha màquines de reciclatge instal·lades a les estacions de Martorell Central, Provença, Pl. Espanya, Sarrià, L’Hospitalet Av. Carrilet, Universitat Autònoma, Sabadell Plaça Major, La Creu Alta, Can Feu | Gràcia i Vallparadís Universitat. A partir d’aquesta setmana també n’hi haurà a Pl. Catalunya, Terrassa Rambla, Almeda, Igualada i Manresa Baixador.

Com funcionen les màquines

Fer ús de la màquina de RECICLOS és molt senzill: els ciutadans només han de connectar-se al webapp reciclos.com/es/, escanejar el codi de barres de l’envàs que volen reciclar, depositar-lo a una de les màquines disponibles i escanejar el codi QR que apareixerà a la pantalla. En fer-ho, obtindran punts, anomenats RECICLOS, que podran canviar per diferents recompenses disponibles.

Amb els incentius que rebin per reciclar a les màquines de les estacions d’FGC, la ciutadania podrà escollir fomentar el transport sostenible obtenint, entre altres premis, participacions en sortejos per bitllets de Ferrocarrils o patinets elèctrics. També podran contribuir a altres causes de caràcter solidari per ajudar la comunitat, tenint l’oportunitat de donar els seus punts al Banc d’Aliments de Catalunya.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.54.239  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell