Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> La ballarina Sol Picó proposarà dilluns un laboratori sobre creació de dansa
Les nostres noticies
Sol Picó. Foto: Jordi Torrell

La ballarina Sol Picó proposarà dilluns un laboratori sobre creació de dansa

03/12/2020

La ballarina i coreògrafa Sol Picó oferirà dilluns, 30 de novembre, un laboratori de dansa en línia a través del Canal YouTube de l’Ajuntament de Martorell. La sessió serà oberta a tothom i començarà a les 19.00h. Ensenyarà el procés de creació d’un espectacle de dansa, i hi intervindran diverses entitats de Martorell, que formularan preguntes a l’artista.

L’activitat forma part d’un conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament de Martorell i l’artista alcoiana, consistent en cedir l’espai de Ca n’Oliveres per als assaigs del darrer espectacle de la companyia, Covinal. A canvi, l’artista ofereix la sessió del laboratori de dansa, una posada en escena al proper festival Fem Dansa i la direcció artística-tècnica del projecte de La llegenda del pont del Diable 2022 o 2023.

La sessió de dilluns es podrà veure a través d’aquest enllaç i tindrà una durada aproximada d’una hora i quart. Picó desvetllarà a l’audiència com és el procés de creació per a la concepció d’un espectacle. Tot seguit, hi intervindran l’Espai Dansa, el Grup de Dansa d’El Progrés, l’Aula de Teatre, l’Espai Jove Punt Nord i el Martorell Gimnàstic Club. El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Andreu González, clourà l’acte.

‘Covinal’, darrer espectacle assajat a Martorell

Un dels punts que es tractarà en aquest laboratori de dansa serà el darrer espectacle de la compayia, titulat Covinal. Aquest, s’ha assajat les dues darreres setmanes a Ca n’Oliveres, i s’ha estrenat aquest dijous al Mercat del Born de Barcelona, en el marc de l’encesa de llums de Nadal a la Ciutat Comtal.

“És un treball que reflexiona sobre el que ens està passant amb la pandèmia, a través d’uns personatges que viuen un confinament i que s’acaben trobant i celebrant que ja veuen la llum al final del túnel, l’encesa de llums”, destaca la ballarina i coreògrafa valenciana.

Diplomada en dansa clàssica i espanyola, Picó ha aprofundit en la dansa contemporània a cavall entre Barcelona, París i Nova York i ha creat més d’una trentena d’espectacles, en les que combina teatre en sala amb grans produccions de carrer. Amb la seva companyia ha portat espectacles a més de 40 països del món, i ha obtingut 10 premis MAX de les arts escèniques, la Creu de Sant Jordi o el Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya i del Ministerio de Cultura.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.17  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell