Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> L’il·lustrador Robert Garcia posa imatge al 46è Premi Vila de Martorell
Les nostres noticies
Robert Garcia

L’il·lustrador Robert Garcia posa imatge al 46è Premi Vila de Martorell

19/01/2021

El cartell del 46è Premi Vila és obra del martorellenc Robert Garcia. L’il·lustrador ha confeccionat una imatge que al·ludeix al certamen poètic i que el contextualitza amb el moment actual de pandèmia. Hi apareix una nena, que pren notes per preparar el seu text de cara a participar-hi, encaixonada a casa seva entre diversos objectes casolans.

L’il·lustrador destaca que li va fer molta il·lusió rebre l’encàrrec del prestigiós i històric certamen, i que en establir contacte amb la tècnica de la Biblioteca Martorell Josefina Canals, aquesta li va suggerir de plasmar-hi, d’alguna manera, el moment present.

Per això, el creador va reflexionar i es va inspirar en els primers moments de la pandèmia: “La part més complicada i complexa va ser la primavera passada, els inicis de tot amb el confinament domiciliari. A la il·lustració es mostra aquesta sensació i moment en el que vam estar tots tancats a casa i les quatre parets ens queien a sobre”.

El resultat és una il·lustració “on apareix una noia amb un bloc de notes en el que escriu el text per presentar al Premi. Està acompanyada d’un silló, un sofà, una planta i una làmpara. Tot l’envolta, i aporta la sensació que queda tancada a casa. Ella hi apareix sobredimensionada i la casa és petita, i dona la sensació de no tenir espai”, descriu. L’únic element que traspua llibertat és un ocell.

Garcia hi afegeix una nova reflexió: “Durant el temps que hem estat tancats a casa i que no podíem fer cap altra cosa, la imaginació ha estat l’única part de nosaltres capaç de sortir de les quatre parets. Jo ho he fet dibuixant, i aquesta noia ho fa escrivint”.

Fa anys que Garcia es dedica a la il·lustració. Fins ara ha treballat en diverses editorials i publicat alguns contes i àlbums ilustrats per als més petits de la casa. A Martorell va presentar, fa dos anys, el llibre Si tingués la màgia d’un mag, escrit per Eulàlia Canal en colaboració amb Tot Sona i amb il·lustracions seves.

Recentment, va parlar al Martorelletres dels darrers títols que ha editat amb Carambuco Edicions com ara Cosas que cambian, un llibre que tracta de com afrontar els canvis que es produeixen al llarg de la vida, la por que generen i com treballar-la. I l’últim treball, editat amb Mediterrània: “És un llibre titulat Cerca i troba als Museus de Barcelona. Hi apareixen 11 museus, i a cadascun hi ha 11 objectes que cal buscar. Inclou curiositats que hem de trobar-hi i és un llibre molt divertit, que fins i tot podem dur a la mà als museus i fer la visita trobant les coses que hi ha representades”.

Properament, el Robert tancarà un conte editat amb El cep i la nansa, i que podria ser a les llibreries d’aquí a un mes. També preveu engegar un projecte amb una altra persona de Martorell i n treball amb l’editorial Mediterrània de cara a la primavera.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 85.208.96.212  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell