Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Acaben les obres de millora als carrers del barri Rosanes
Les nostres noticies

Acaben les obres de millora als carrers del barri Rosanes

26/01/2021

Les obres de reurbanització dels carrers Torrent de Rosanes, Mercadal, la Unió, Sant Genís de Rocafort, Vistalegre i Muntanya al barri Rosanes ja han finalitzat. L’actuació ha consistit en crear plataformes úniques de prioritat invertida, renovació de la xarxa de subministrament, de l’enllumenat i l’enjardinament.

Els treballs han durat sis mesos i, per tal de minimitzar l’impacte en la circulació, s’han dividit en tres fases de les quals s’ha anat informant als veïns en tot moment. La primera es va desenvolupar a la zona de Torrent de Rosanes, la segona al carrer del Mercadal i la darrera a Sant Genís de Rocafort. Amb aquesta actuació l’Ajuntament completa la urbanització d’aquest barri, iniciada al 2019 amb la millora del carrer de Sant Josep.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha dit que “ha estat una obra sense incidències remarcables i això és important. Els carrers han quedat fantàstics i els veïns amb qui he parlat estan encantats. Els carrers de Rosanes tenien voreres petites, il·luminació deficient i amb pocs arbres. Ara han canviat una barbaritat des del punt de vista funcional i estètic, i el grau de satisfacció dels veïns crec que és molt alt”.

“Hem canviat el clavegueram i les connexions d’aigua, hem reformat el paviment convertint-lo en plataforma única amb la mateixa pàtina que la resta del cas antic, hem corregit desnivells i hem instal·lat il·luminació LED més eficient, però amb bàcul antic, a més d’incrementar la vegetació i arbrat. Els que coneixen els carrers de Rosanes veuran que han canviat com de la nit al dia”, ha indicat.

Fonollosa ha subratllat que, en la darrera dècada, s’ha urbanitzat el 90% dels carrers de la Vila millorant la mobilitat, seguretat i accessibilitat dels vianants.

Obres a Can Carreres

L’Ajuntament té previst iniciar, properament, les obres dels carrers Sant Lluís, Sant Joan, Gomis i Comerç al barri de Can Carreres, al voltant de l’estació de RENFE. Els treballs duraran uns quatre mesos i consistiran en augmentar l’espai de les voreres, s’eliminaran els creuaments aeris existents de les xarxes de telefonia i subministrament elèctric, es renovarà la xarxa d’enllumenat i s’adequarà la xarxa de sanejament, abastament d’aigües i aigües pluvials.

A més, s’incrementarà la vegetació en l’espai urbà mitjançant plantació de nou arbrat, i s’adaptarà l’espai urbà per fer-lo més accessible a persones amb mobilitat reduïda amb itineraris de vianants accessibles. Aprofitant el decurs d’aquesta obra, RENFE asfaltarà i repintarà l’aparcament (Park&Ride) de l’estació.

Tant les obres dels carrers del barri Rosanes com les de Can Carreres, formen part del conjunt d’intervencions que l’Ajuntament de Martorell realitza dins del projecte ‘Actuacions per a una mobilitat sostenible a Martorell’, que compta amb la subvenció del Programa d’Incentius a la Mobilitat Eficient i Sostenible (MOVES) convocat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i amb cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.17  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell