Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> ‘Cocina comida real’, un llibre amb consells i receptes de cuina sanes
Les nostres noticies

‘Cocina comida real’, un llibre amb consells i receptes de cuina sanes

02/03/2021

La plataforma martorelldigital.cat ha presentat aquest dijous a la tarda el llibre Cocina comida real escrit per Carlos Ríos i David Guibert. Es tracta d’un llibre sobre consells alimentaris i culinaris i receptes que s’adapten al corrent realfooder, que propugna una alimentació sana i que elimini els productes ultraprocessats. El xef basc David Guibert ha explicat, en línia, com va sorgir la idea del llibre i els seus continguts.

Cocina comida real promou el retorn als ingredients bàsics i primaris -verdures, hortalisses, fruits secs i llegums- per a que esdevinguin la meitat de la compra i siguin protagonistes diaris de la dieta. El llibre recomana també que la resta d’aliments -els d’origen animal, els cereals integrals i els tubercles, que aporten la proteïna, els greixos i els carbohidrats que donen energia a l’organisme- es combinin setmanalment. Tant uns com altres, cal regar-los d’oli d’oliva verge -greix saludable-, saboritzar-los amb espècies i acompanyar-los de líquids com el te, el cafè o begudes vegetals.

“La idea és aportar receptes senzilles, per a tots els nivells d’habilitat, que no portin molt de temps i amb ingredients fàcils de trobar”, comenta Guibert, referint-se a l’obra.

Guibert és actualment xef i es dedica a l’ensenyament culinari. En un moment de la seva vida va decidir canviar els estudis de psicologia per la seva gran afició, la cuina, i va començar a treballar en restaurants. A través de les xarxes va interactuar amb Carlos Ríos, dietista i nutricionista impulsor del realfooding i autor de Come comida real. I del contacte va sorgir aquest llibre, en el que Ríos aporta la part de consells de nutrició, i Guibert, les receptes, fins a un centenar. L’element prioritari és, per Guibert, les verdures. Ell mateix respon a la pregunta de per què solen ser tant menystingudes a moltes llars:

El mateix passa amb les llegums. I a Cocida comida real “s’intenten introduir de manera més senzilla. per exemple: en una recepta d’estofat de llenties molt senzilla, o bé hamburgueses de llegum i soia texturitzada”. per Guibert, la idea és “que les receptes siguin com les de l’àvia, però amb un toc més actual per a que sigui més atractiu per a la https://youtu.be/zr9X7x87ObQhttps://youtu.be/zr9X7x87ObQ gent jove”.

En total, un centenar de receptes que segueixen tècniques variades i que combinen elements principals amb salses i acompanyaments variats. El xef comenta que “les que han tingut molt d’èxit són , per exemple, la de mendonguilles de soia texturitzada, l’hamburguesa de pèsol, shitake i alga nori o les cuixes de pollastre al forn amb patates panadera. Una recepta en la que, a més, el forn treballa per nosaltres i enllestim en molt poc temps”.

El xef espera que el llibre serveixi per “animar la gent a posar en pràctica alguna d’aquestes receptes”. De moment, ha rebut vàries interaccions “de mares que envien encantades les fotos dels seus fills adolescents preparant el menjar a partir de les receptes del llibre”. Una base important, ja que per al xef, “si aprens a cuinar, t’ho emportes per tota la vida, ja que ho has de fer tres cops al dia. I saber cuinar sa i d’una manera senzilla és molt important”.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.11  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell