Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> La martorellenca Laia García guanya el Campionat de Catalunya d’escacs en la categoria sub12
Les nostres noticies
Laia García

07/04/2021

La jugadora del Club Escacs Martorell, Laia García, s’ha proclamat campiona de Catalunya en la categoria sub12 de l’edició que ha tingut lloc a Salou (Tarragonès) i on ha millorat l’última actuació en un campionat català, que va ser el setembre de 2020 i que va tancar amb una medalla de plata. La primera plaça dóna a la jugadora del Club Escacs Martorell, de manera automàtica, el bitllet a l’estatal, que se celebrarà del 5 al 10 de juliol a Salobreña (Granada).

La martorellenca ha estat la millor jugadora en la categoria sub12 en un campionat que s’ha disputat seguint un format de competició de sistema suís a nou rondes i en què ha estat la novena classificada del rànquing general, la primera en femení, amb 6’5 punts. Tot i mantenir-se igualada amb la seva perseguidora més immediata, la jugadora Martina Lázaro (PE Sitges Prado Suburenc), en l’última ronda va aconseguir eixamplar l’avantatge i assegurar-se el primer lloc en la categoria femenina. Lázaro, amb sis punts, n’ha estat la segona, mentre que Júlia Miró (CE Amposta) ha tancat el podi femení, amb els mateixos registres.

El guanyador general de la categoria sub12 ha estat Daniel Salinas (Cheesy Colón Sabadell), amb vuit punts, seguit per Marc Tarragó (Catalonia-Joviat, amb set punts) i Felix Antonio Ilinca (CE Tortosa,amb set punts). En total, 83 jugadors i jugadores han pres part en aquesta categoria. En la cita a Salou s’han reunit jugadors de fins a sis categories des de sub8 fins a sub20.

Millora els seus registres

En la seva segona temporada com a jugadora d’escacs, ha passat de ser segona classificada a la categoria sub10 (a més de campiona del Baix Llobregat la temporada passada) a estrenar-se a la categoria sub12 i fer-ho amb la medalla d’or, la seva millor classificació en un campionat català. Pel que fa als estatals, la seva única participació va ser l’estiu passat i va tornar a casa amb una medalla de bronze. El proper mes de juliol tornarà a Salobreña i hi intentarà, com a mínim, repetir el paper del curs passat.

En clau martorellenca, Garcia forma part del conjunt C del Club Escacs Martorell. L’entitat confia recuperar les lligues que van quedar en pausa després del seu inici, a principis del 2020.