Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Continua l’anàlisi de la salut dels martorellencs per guanyar qualitat de vida
Les nostres noticies
Continua l’anàlisi de la salut dels martorellencs per guanyar qualitat de vida

Continua l’anàlisi de la salut dels martorellencs per guanyar qualitat de vida

15/04/2021

L’Ajuntament de Martorell està elaborant el Perfil Local de Salut per contribuir a la millora de la salut dels seus veïns i veïnes. Des del passat mes de març i durant tot l’abril, els martorellencs i martorellenques, a partir de 15 anys, poden participar-hi responent un qüestionari anònim que ajudarà a conèixer millor els hàbits i estils de vida de la població i fer una diagnosi integral per planificar les actuacions que es duran a terme en aquest àmbit, tant a nivell de prevenció com de protecció i promoció.

Una de les fases fonamentals en l’elaboració d’aquest Perfil és la de fer una anàlisi de l’estat de salut i els estils de vida de la ciutadania. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es demana la col·laboració ciutadana omplint un breu qüestionari anònim al qual es pot accedir a través d’aquest lloc web, també el trobareu en paper a la Biblioteca, Oficina d’Atenció Ciutadana, Serveis Socials, o altres serveis i equipaments municipals, o escanejant el codi QR. En aquesta línia, les actuacions futures que es derivin d’aquest Perfil volen incidir en els hàbits i estils de vida, la salut mental, la salut sexual i afectiva, les desigualtats socials, el medi ambient, la mobilitat, la seguretat alimentària o la protecció de la salut, entre altres.

Dia Mundial de la Salut

El Dia Mundial de la Salut se celebra avui 7 d’abril per commemorar l’aniversari de la creació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) el 1948. Cada any se centra en un tema diferent, d’abast mundial, que afecta la salut. Enguany, amb el lema ‘Construir un món més just i saludable’, la campanya destaca la necessitat de superar les desigualtats en l’àmbit de la salut, que la situació d’alerta sanitària de la COVID-19 ha posat de manifest.

Tot i que afecta greument tots els països, la pandèmia perjudica especialment les comunitats vulnerables, més exposades a la malaltia, amb més dificultats d’accés a serveis sanitaris de qualitat, i més probabilitats de patir les conseqüències negatives de les mesures aplicades per contenir la propagació del virus. Els orígens d’aquestes dificultats acostumen a ser els determinants socials de la salut, és a dir, les circumstàncies en què les persones neixen, creixen, viuen, treballen i envelleixen. Aquests determinants són fruit de la distribució de la riquesa, el poder i els recursos, i al mateix temps, depenen de les polítiques públiques implementades. L’OMS insta els líders d’arreu del món a garantir a totes les persones unes condicions de vida que afavoreixin la bona salut i l’accés a serveis sanitaris de qualitat quan i on els necessitin, així com a monitorar les desigualtats en l’àmbit de la salut.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.17  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell