Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Tornen els Pressupostos Participatius, que inclouran propostes d’àmbit social
Les nostres noticies
Pressupostos Participatius

Tornen els Pressupostos Participatius, que inclouran propostes d’àmbit social

18/06/2021

 L’Ajuntament de Martorell ha posat en marxa, des d’aquest dilluns, els Pressupostos Participatius 2021, que tornen després de l’absència de l’any passat. La Regidoria de Participació aposta per incorporar una vessant més social a la convocatòria i ampliar les temàtiques de les propostes que podrà formular la ciutadania per millorar Martorell. Les que superin els criteris de valoració tècnica, se sotmetran a votació.

La maquinària dels Pressupostos ja ha arrencat amb la primera fase de presentació de propostes. Entitats i ciutadania ja poden formular les seves idees per millorar Martorell al web decideix.martorell.cat o bé presencialment a l’Oficina dels Pressupostos Participatius d’El Círcol. Hi haurà temps fins al 28 de juny.

La regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació, Belén Leiva, valora com a “molt positiu recuperar els Pressupostos” i les seves novetats: “Degut a la pandèmia, a com ens ha afectat, a com ens pot seguir afectant i a la voluntat de donar-hi solució, inclourem idees de caire social”. Per tant, les propostes formulades aniran més enllà de les referides a inversions.

Leiva destaca una altra novetat: “Les persones que, malgrat no estar ja empadronades a Martorell hi continuin vinculades d’alguna manera a través d’associacions, també podran presentar propostes”. Una manera d’integrar “persones que mantenen el vincle amb la població i el sentiment de voler millorar-lo”.

La segona fase, del 29 de juny al 15 de setembre, serà de valoració tècnica de les propostes i de la seva reformulació, si s’escau. Finalment, la tercera serà la de votacions, des de l’1 d’octubre a l’1 de novembre (ambdós inclosos).

Paral·lelament a aquest procés participatiu adreçat a majors de 16 anys, també es faran els Pressupostos Participatius dels Infants i dels Adolescents. La regidora explica que “és tot un hàndicap organitzatiu, perquè hi ha un acte molt important per als infants, que és el dia de la votació conjunta. Fer-ho ara a finals de curs hagués estat molt complicat, així que hem decidit que durant el primer trimestre del proper curs s’elaborin les propostes a l’escola i que es presentin més endavant. Si és possible, a l’abril podríem fer la votació tots junts”.

Als Pressupostos Participatius dels Infants hi participen els alumnes de 4t, 5è i 6è de totes les escoles, mentre que als dels adolescents hi prenen part alumnes de 1r a 4t d’ESO.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 3.224.220.101  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell