Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Obre portes ‘Processos’ per conèixer les creacions d’artistes del Baix Nord
Les nostres noticies
'Processos'

Obre portes ‘Processos’ per conèixer les creacions d’artistes del Baix Nord

14/07/2021

 La Regidoria de Cultura i l’associació Obertencanal han inaugurat aquest divendres Processos al Muxart Espai d’Art. Mostra el resultat de les creacions de diferents artistes del Baix Llobregat Nord, que des del 7 de juny han estat desenvolupant-les a porta oberta en el mateix equipament. A l’acte hi ha assistit el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, i la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas. L’exposició es podrà visitar fins al 24 de setembre.

Processos posa l’accent en la importància del procés creatiu com a element principal de tot fet artístic. Per primer cop, el Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis ret homenatge al seu nom convertint-se en un indret de creació artística real, on els participants han intercanviat idees individuals i col·lectives, i han treballat el seu art in situ.

Els comissaris de l’exposició són Rafa Haro i Laura Bel, membres d’Obertencanal. Haro ha comentat que volen “apropar la creació contemporània al Baix Llobregat Nord i potenciar la creació jove i emergent”. Bel ha dit que “va sorgir perquè el Muxart trobava a faltar la part de creació i vam decidir convertir aquestes sales expositives en estudis d’artistes. Durant sis setmanes, els han fet seus i els han transformat”. LALTRE Col·lectiu, Edo García, Mho Dueñas, Sibux i Júlia Ruiz Matas són els artistes que hi han pres part.

Uxía Campo, membre de LALTRE Col·lectiu d’Olesa i Esparreguera, ha explicat que, juntament amb Gerard Sancho, Vanessa Hermosilla i Antonio Cortijo, han creat una performance expositiva i participativa que emula “un espectacle que representa les falses il·lusions, les esperances, la realitat contra la publicitat”. “Hem creat un espai on cadascú pugui treure les seves pròpies conclusions”.

El projecte d’Edo García d’Esparreguera és una instal·lació que parteix de la pregunta ‘I tu a què tens por?’. “Vaig convidar la gent a enviar-me les seves pors a través d’un formulari de Google i vaig rebre 150 respostes. En base a això vaig fer l’exposició reflectint aquestes pors a través d’uns miralls”. “La idea és provocar empatia amb les pors dels altres per tal de conversar sobre aquestes i naturalitzar-les”.

El plaer és el concepte principal de l’obra collage de Júlia Ruiz de Collbató. “Em va sorgir de diferents autores que he estat llegint i de gent a la qual admiro, que transmeten aquest poder de sentir el plaer. Tot aquest procés que he estat treballant m’ha ajudat a descobrir-me a mi mateixa en relació a aquest concepte”, ha descrit.

“Els meus processos creatius sempre estan vinculats els uns amb els altres. Arran de l’última obra he anat traient aquesta. El vidre m’ha permès jugar amb el concepte de captivitat, d’estar com en una peixera. Els animals que capturem per exhibir-los. Això, però, aplicat al món de la dona, que és el concepte que habitualment tracto”, ha definit la pintora martorellenca Mho Dueñas.

I el també martorellenc David Pérez (Síbux), especialista en fotografia analògica, ha mostrat “imatges de La Vila que he estat intervenint amb tècniques experimentals, com per exemple, revelat en paper amb un polvoritzador, fotogrames, brodat de fotos i també tècniques centenàries com l’anotipia o l’antotipia”.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.1  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell