Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Els agents TIC, preparats per donar suport digital a la ciutadania i al comerç
Les nostres noticies
Agents TIC

Els agents TIC, preparats per donar suport digital a la ciutadania i al comerç

02/09/2021

 Els 12 joves martorellencs participants del programa ‘Martorell Digital Help’ han finalitzat la formació ‘Forma’t i Transforma’ per donar suport digital a ciutadania i comerços, i que ningú es quedi enrere en la digitalització de “xoc” que ha provocat la pandèmia. El programa vol incidir en l’atur juvenil i alhora aflorar el talent jove capaç d’aportar els seus coneixements per millorar la seva comunitat.

La formació de 50 hores de durada ha estat impartida durant aquest juliol a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, a càrrec de la Fundació Pere Tarrés. El programa formatiu s’ha estructurat en tres mòduls en els quals s’han treballat les habilitats socials i comunicatives (15 hores), la capacitació TIC (30 hores) i un darrer mòdul de l’aplicació Apropteu de la Diputació de Barcelona de foment pel comerç (cinc hores). Durant aquest darrer mòdul, els 12 alumnes han visitat diferents comerços del municipi on han posat en pràctica els coneixements assolits durant la seva formació.

El passat 20 de juliol els alumnes van rebre la visita a l’aula d’Eva Maria Menor, diputada presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, coincidint amb una reunió institucional amb l’alcalde de l’Ajuntament de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Rosa Cadenas, on va conèixer el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i els projectes de desenvolupament econòmic del municipi.

Un cop finalitzada la formació d’aquests joves s’ha fet una selecció de vuit dels 12 participants, els quals començaran a treballar a partir del mes setembre com a agents TIC, dins un pla d’ocupació municipal finançat per la Diputació de Barcelona.

Aquest dimecres, els vuit joves seleccionats ha fet la formació en riscos laborals a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica per iniciar la seva contractació a mitja jornada, de l’1 de setembre al 31 de desembre del 2021.

Durant el període de contractació dels joves, la Fundació Pere Tarrés farà un seguiment pedagògic i de tutorització de 32 hores via zoom de la seva tasca de suport digital als usuaris.

‘Martorell Digital Help’

El programa ‘Martorell Digital Help’ ha estat ideat per la situació sanitària de la COVID-19, que ha fet aflorar les necessitats urgents de capacitar digitalment, tant a la ciutadania com al petit comerç. Vol respondre a un doble problema econòmic i social, d’una banda el dels joves en risc d’exclusió laboral que ni estudien ni treballen, i de l’altre la dificultat de les empreses per cobrir llocs de feina en el sector TIC.

Les persones o comerços interessats a rebre assessorament en noves tecnologies poden reservar la seva cita a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner al telèfon 93 775 31 01.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 85.208.96.212  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell