Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Sorea gestionarà el servei d'aigua de Martorell
Les nostres noticies

Sorea gestionarà el servei d'aigua de Martorell

13/05/2009

Sorea serà l’empresa encarregada de gestionar el servei d’aigües de Martorell. L’Ajuntament va aprovar ahir en un ple extraordinari l’adjudicació provisional del contracte de gestió del servei públic d’aigua en forma de concessió administrativa. Sorea pertany al grup Aigües de Barcelona i ha ofert, en la seva proposta per aconseguir la gestió del servei, un total de 16 milions i mig d’euros, 4 milions i mig més del mínim que es proposava en el plec de condicions. Cal dir que en el concurs per triar l’empresa s’hi ha presentat dues candidatures. Una és l’adjudicada, Sorea i l’altra Fomento Agrícola Castellonense, S.A. (FACSA) que finalment va ser rebutjada per no acreditar la seva personalitat jurídica. Com ha explicat el regidor d’Ordenació del Territori, Planificació Urbanística, Habitatge i Obres Públiques de l’Ajuntament, Xavier Fonollosa, s’ha produït un cas curiós ja que quan la mesa de contractació va procedir a obrir les pliques es va trobar que un dels sobres només contenia papers en blanc. Una vegada van contactar amb l’empresa FACSA, aquesta els hi va dir que no s’havien presentat al concurs.

 

Aquesta, com comenta Fonollosa, és la segona vegada en pocs dies de diferència, que pateixen suplantacions d’identitat. Ara fa un parell de setmanes, usuaris dels horts del costat de Molí Fariner van rebre una notificació on se’ls hi deia que havien d’abandonar els terrenys ja que l’Ajuntament i la Generalitat havien de fer-hi uns equipaments. El regidor de l’equip de govern va aprofitar per desmentir-ho.

 

L’empresa Sorea haurà de fer front a unes inversions de gairebé 9 milions d’euros per millorar la xarxa d’abastament d’aigua a Martorell i tindrà dret a la gestió del servei durant 30 anys. Entre les actuacions que haurà de fer destaca la construcció d’una planta de tractament de ferro i manganès, construir un nou dipòsit de 5.000 metres cúbics a la cota 150 del Pou del Merli per garantir el servei a les zones on actualment cal el suport de bombes de pressió i una nova planta de recloració per a la zona del Congost. Les inversions necessàries ascendeixen a uns 8,5 milions d’euros que cal sumar al cànon que ha ofertat i que ascendeix a 16,5 milions d’euros. De Sorea, el regidor d’Ordenació del Territori, Planificació Urbanística, Habitatge i Obres Públiques de l’Ajuntament ha dit que és una empresa reconeguda en el sector.

 

La proposta de concessió administrativa a l’empresa Sorea va ser aprovada amb els vots a favor de CiU, PP i ERC i els vots en contra del PSC i ICV. El regidor del PP, Francesc Josep Arpal, ha dit que amb els 16 milions i mig d’euros es podrà fer front a moltes inversions que són necessàries a la nostra població i que es resoldrà finalment la problemàtica de l’aigua.

 

El representant d’ERC, Jordi Parera, es va mostra igualment satisfet perquè es resoldrà la contaminació per ferro i manganès dels pous i millorarà la qualitat de l’aigua, encara que a algú els hi sàpiga greu que sigui una empresa externa l’encarregada de fer-ho.

 

El portaveu d’ICV, Xavier Gómez, va tornar a acusar a l’equip de govern de manca de transparència i rigor en el procés i de no estar interessats en mantenir la gestió pública de l’aigua. Per Gómez, CiU ha trobat la manera de fer diners per treure rendibilitat política i pensa que s’hauria haver consultat a la ciutadania.

 

Gómez va afegir que els ecosocialistes donen suport a la Plataforma Ciutadana que ha sorgit per defensar la gestió pública de l’aigua. Per la seva banda, el PSC també recolza la Plataforma i han anunciat que pensen arribar fins on calgui per continuar defensant el que creuen que és del poble, segons el portaveu socialista, Javier González.

 

El regidor d’Urbanisme, Xavier Fonollosa, va recordar ahir que no es tracta d’una privatització i que la titularitat continuarà sent del consistori. Fonollosa pensa que ICV i PSC volen generar por i dubte entre els martorellencs i afegeix convençut que l’opció de gestió indirecta del servei d’aigua és la millor perquè comportarà una millora del servei i de la qualitat, tot conservant el preu.

 

Recordem que el plec de condicions fixa, per poder garantir la continuïtat d’un preu assequible, que fins al 2012 només es podrà incrementar en relació amb l’IPC.  Tal com fixa la llei, al 2012 l’empresa adjudicatària podrà proposar nous preus, però sempre serà l’Ajuntament qui n’haurà d’aprovar qualsevol modificació. La concessió és únicament per la gestió del servei, l’Ajuntament en manté la titularitat i la potestat sobre els preus de l’aigua, com fins ara.

 

 [Veure 1 comentari]

[ Fer comentari ]

mary
27/06/2014
08:54

Donde está la oficina?

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 135.181.74.243  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell