Candidatura d'Unitat Popular de Martorell

Pàgina principal >> Les Noticies >> CiU Martorell fa i desfà a la seva voluntat sense tenir en compte "la voluntat d'un poble"
Les nostres noticies

CiU Martorell fa i desfà a la seva voluntat sense tenir en compte "la voluntat d'un poble"

23/12/2012

CiU Martorell fa i desfà a la seva voluntat sense tenir en compte 'la voluntat d\'un poble'

CiU Martorell fa i desfà a la seva voluntat sense tenir en compte "la voluntat d'un poble"

El passat 17 de desembre al ple, CiU Martorell va aprovar el pressupost municipal i va rebutjar la moció per buscar alternatives a la pèrdua de drets i poder adquisitiu de les treballadores municipals, amb la resta de forces polítiques en contra.

L'últim ple ordinari de l'any va ser força dens per la quantitat de punts i mocions que figuraven a l'ordre del dia. Però també va ser transcendent, ja que es presentava el pressupost municipal de l'any 2013, una de les ordenances més importants que han d'aprovar cada un dels municipis anualment.

Es tracta d'un pressupost que només ha estat elaborat per CiU sense tenir en compte ni la resta de partits polítics ni encara menys a les martorellenques; i, quan des de la CUP vàrem demanar-lo abans de ser aprovat al ple, se'ns va respondre que només el poden consultar els regidors i les regidores, cosa que dóna a entendre que el poble no entra en la presa de decisions.

El ple també va tenir molta tensió, per la presència d'unes 70 persones que protestaven per la pèrdua de drets i poder adquisitiu de les treballadores municipals. Ho van fer amb la presència a la sala de plens, a la plaça de la vila i presentant una moció aprovada en molts ajuntaments i amb el suport de la majoria de partits però rebutjada únicament per CiU atenent-se a la impossibilitat d’incomplir el Reial Decret Llei del govern espanyol i sense tenir en compte diferents vies per impedir el robatori d'una part del sou de les treballadores municipals.

Volem denunciar que l'Ajuntament ha tornat a incomplir el reglament de participació ciutadana, concretament pel fet de no habilitar les condicions suficients d'espai i amb les retransmissions audiovisuals o megafòniques necessàries per garantir la publicitat de les deliberacions i les votacions.

Es van aprovar tres mocions. La primera en defensa del model d’escola catalana de rebuig rotund a l’esborrany de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa que vol aprovar el ministeri d’Educació, que insta el govern a continuar aplicant la Llei d’Educació de Catalunya. La segona, destinada a prevenir -que no aturar totalment- els desnonament de la residència habitual. I una tercera per declarar Martorell ciutat lliure de circs amb animals.

Un altre punt que es va aprovar va ser la supressió de la paga extraordinària del mes de desembre de 2012 dels càrrecs electes de la corporació amb dedicació exclusiva i parcial i per a la reducció d’una catorzena part dels imports totals percebuts en concepte d’assistències als òrgans col·legiats durant el 2012. La CUP estem sorpreses d'aquesta decisió, ja que fa més d'un any -concretament al ple d'octubre de 2011- els vam preguntar: Renunciaran els i les regidores de l’equip de govern a alguna de les 14 pagues? i, com a resposta, vam obtenir un atac totalment fals sobre les retribucions de les companyes de Vilafranca i, no conformant-se amb això, hi van afegir que és poc important parlar d’un import de 6000€ -import que ascendia fa un any renunciar a una de les pagues extraordinàries-.

Quan va arribar el final del ple per a les regidores -ja que es tanca l'acta del mateix-, l'alcalde va tornar a mostrar la importància que té per a ell i la resta de regidores la participació ciutadana felicitant les festes nadalenques i després donant pas a les preguntes de la ciutadania. En aquest moment, l'assemblea de la CUP vam demanar a l'equip de govern i a la resta de partits representats al ple es posicionessin en contra de la privatització de la gestió de l'Atenció Primària i en general dels serveis públics de Martorell, a fi d'evitar l'enriquiment d'algunes persones vers la pèrdua de serveis i de la qualitat dels mateixos. Alhora que vam preguntar: En quin punt està el procés? Quines persones físiques i jurídiques hi estan implicades?

I l'equip de govern segueix sense donar-nos cap resposta a les preguntes que fem als plens. En aquesta ocasió van fer-nos saber que el CatSalut és qui gestiona els proveïdors dels diferents serveis sanitaris, que, en el cas de l'Atenció Primària, és l'ICS, i que el procés no es cap privatització sino un canvi de proveïdor.

Segueixen amagant informació al poble i des de l'assemblea de la CUP seguirem sent un corcó!

 

 

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.99.12  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell