Les nostres noticies

CiU Martorell privatitza l'Ateneu per 3000€

27/01/2013

CiU Martorell privatitza l'Ateneu per 3000€

CiU Martorell privatitza l'Ateneu per 3000€

El primer ple del 2013 van seguir les reivindicacions de les treballadores municipals i l'assemblea de la Candidatura d'Unitat Popular de Martorell hi vam portar la privatització de l'Ateneu.

El ple municipal és el màxim òrgan de poder d'un ajuntament i espai de debat i presa de decisions. El del passat mes de gener va ser enllestit amb 52 minuts, durant els quals es van posar a debat el nombre d'habitants i l'acceptació d'una subvenció per a les nostres llars d'infants, quan en d'altres ocasions s'ha obviat quin tipus de gestió haurien de tenir els espais municipals. També es va aprovar una nova ordenança per a regular els locutoris telefònics i una moció sobre la col·locació de participacions preferents per part de les entitats financeres.

Arran d'una pregunta feta a l'equip de govern sobre les deficiències del subministrament de l'aigua en diferents llars, es va informar que en algunes cases durant unes setmanes l'arribada de l'aigua no era bona, ja que tenia color i olors produïdes per excés de manganès i/o ferro. Malgrat que es tractava de nivells no perjudicials per a la salut, si no s'hagués facilitat en el moment de fer la pregunta, aquesta informació no hagués estat coneguda per part de la ciutadania.

En la participació ciutadana, la CUP vàrem preguntar per la concessió de l'Ateneu, de la qual en diem privatització. En la nostra exposició vam preguntar sobre el temps, l'espai, les incomptables i contradictòries declaracions de l'equip de govern al llargs dels anys, els diversos anuncis d'obertura i les diferents propostes de gestió fetes a l'Ajuntament.

La resposta va ser que s'havia decidit -entenem que en algun despatx a porta tancada- per una gestió d'ús privatiu de l'espai amb l'argument de la situació econòmica en el moment de la presa de decisió; l'espai va ser cedit a l'Ajuntament l'any 2005. Sobre la concessió, ens van argumentar que el plec de condicions i el concurs havia estat en exposició pública. Per enèsima vegada denunciem que habilitar un espai físic obert només les hores que la ciutadania està realitzant les seves responsabilitats laborals o quotidianes no es exposició pública, sinó manca de transparència intencionada.

I volem fer saber que les condicions de la concessió són 3000€/anuals durant 15 anys per l'ús privatiu de patrimoni històric i municipal, a canvi que l'Ajuntament hi pugui fer algun acte; quan podria haver estat punt neuràlgic de les entitats, de trobada per la gent del barri i del poble, d'activitats per a totes les martorellenques, i un gran etcètera.

Recuperem el patrimoni!

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 216.244.66.236  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell