Les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) són candidatures independentistes i d’esquerres del Països Catalans que, des de l’àmbit local, treballem per bastir un país més lliure i més just. Entenem que la política local és l’àmbit més proper a la ciutadania i, per tant, la construcció nacional també s’ha de fer des dels ajuntaments. Malgrat el limitat marge d’acció d’aquesta institució, té prou possibilitats com per modificar l’actual municipalisme regionalisme i bastir un projecte de país basat en els municipis i els seus representants.

Les CUP de cada poble i del conjunt d’independentistes que treballen en candidatures municipals es coordinen entre elles. D’aquesta manera, tota persona i col·lectiu vinculat a una CUP es compromet a defensar un programa d’actuació basat en:

L’aprofundiment de la Democràcia Participativa, com a eina indispensable per fer de la nostra societat una organització respectuosa amb la voluntat popular i per avançar cap a la transformació socialista de l’estructura social i productiva.

Aconseguir una viles i ciutats integradores i socialment igualitàries: respectant sempre la diferència, els ajuntaments han de treballar per aconseguir la igualtat de drets, garantir l’accés als serveis públics (ensenyament, sanitat, etc.) i unes condicions de treball dignes a tota la seva ciutadania.

Els municipis han de ser un dels principals motors en la construcció nacional dels Països Catalans, tot promovent polítiques en defensa de la llengua, cultura i identitat nacional partint sempre de la integració, la cohesió social i el sentit de comunitat. D’altra banda, cal un ferm compromís dels ajuntaments i dels seus representants en la defensa de l’exercici democràtic del dret a l’autodeterminació.

Des dels municipis és necessari garantir el desenvolupament econòmic, social i territorial sostenible que, lluny d’accions mediambientals aïllades, tingui com a referència un model de territori equilibrat globalment, per tal d’aconseguir una millora real en la qualitat de vida de la majoria de la seva població compatible amb el tractament respectuós amb l’entorn natural.

Dinamitzar el teixit associatiu i promocionar l’autoorganització ciutadana, com a fonament per assegurar una societat amb persones lliures, responsables i solidàries.

En el context mundial en què ens movem, les CUPs es comprometen a generar dinàmiques per tal d’aconseguir unes vies i ciutats solidàries amb els pobles que lluiten pel seu dret a la vida i a la dignitat, ja sigui des de l’àmbit de l’actuació institucional com des de la promoció educativa dels valors que fan possible aquesta solidaritat. El nostre compromís no s’acaba en l’acció programàtica, ja que pensem que tant els ajuntaments com els representants municipals han de tenir un paper clau en la construcció d’una societat catalana plenament lliure i solidària. És per així que des de la CUP prenem el compromís de potenciar i donar contingut a l’Assemblea de Regidors dels Països Catalans, com a futur òrgan nacional de sobirania popular.
La CUP de Martorell
La CUP de Martorell va començar a caminar l'any 2004, i des de llavors actua com a entitat d'opinió i acció política, amb l'opció de presentar-se a les eleccions municipals. La situació política de Martorell i la voluntat de contribuïr en la transformació social des dels Països Catalans, aplegaren un seguit de veins i veïnes a engegar aquest projecte polític i social, que es proposa aconseguir un Martorell més igualitari, just i democràtic, i ajustat a les necessitats de la gent que hi viu.
La voluntat de fer política des d'un altre punt de vista i les moltes mancances de la classe política martorellenca van portar a la creació de la CUP, que planteja un canvi en el sistema polític i fa propostes en positiu des dels principis esmentats i el sentit comú. Valora que el sistema representatiu actual presenta moltes mancances, entre les quals que és escassament democràtic i que no defensa els interessos del poble, i aposta per una democràcia participativa real, on el poder de decisió sigui de la gent. Considera que els polítics de Martorell no tenen un model de poble convincent, o simplement no en tenen.
La CUP de Martorell és una entitat implicada en el teixit associatiu del municipi i de la comarca, i el seu funcionament és assambleari, democràtic. És oberta a la col·laboració de tots aquells martorellencs que ho desitgin i es prioritza també el treball amb les entitats. La CUP també és solidària amb les persones i els pobles que pateixen injustícies actualment.
Amb la CUP, amb el poble.
Entre tots i totes farem un Martorell millor!

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell