Les nostres noticies
ELPUNTAVUI PORTADA Dilluns 21

AIXÒ SÍ QUE NO !! 20 de Maig de 2012

21/05/2012

ÈXIT DE L’ACTE UNITARI DE LES ENTITATS DE DISCAPACITAT


Més de 14.000 persones clamen a Barcelona per defensar els llocs de treball de les persones amb discapacitat Treballadors, famílies afectades, entitats, representants polítics, sindicals i institucionals han intervingut aquest matí a l’Arc de Triomf de Barcelona en contra de la retallada dels pressupostos del Govern Espanyol.

El Passeig Lluís Companys de Barcelona ha estat aquest matí l’escenari de l’acte unitari més gran celebrat a Catalunya per les entitats de discapacitat i trastorn mental. Més de 14.000 persones
han respost la crida del col∙lectiu Dincat (Discapacitat intel∙lectual de Catalunya) amb l’objectiu de generar consens social i aglutinar suports polítics per tal de canviar els pressupostos del Govern
espanyol que preveuen una retallada del 56% de la partida per les polítiques actives d’ocupació.

A l’acte, que tenia com a eslògan “Si ens retalleu ens abandoneu. Això sí que no” han intervingut treballadors, portaveus d’entitats que tracten la discapacitat i el trastorn mental i també representants de tots el partits polítics, com els diputats Carles Campuzano de CiU, Eva Granados del PSC, Dolors Camats d’ICV, Anna Simó d’ERC, i Marisa Xandri del PPC. També hi han intervingut representants sindicals com Josep Maria Álvarez d’UGT i Joan Carles Gallego de CCOO.

En el capítol dels parlaments institucionals, han tancat l’acte el president de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve, l’alcalde de Barcelona Xavier Trias i el conseller de Benestar Social i Família Josep Lluís Cleries. Tots ells s’han compromès amb els col∙lectius de discapacitat a engegar les negociacions necessàries per evitar la retallada prevista al projecte de pressupostos del Govern espanyol.

La presidenta de Dincat Rosa Cadenas ha qualificat l’acte “d’èxit rotund, no només per l’assistència massiva sinó també perquè s’han aconseguit compromisos per part dels representants de les institucions”. Cadenas ha volgut remarcar també “la importància que les entitats s’hagin pogut expressar per fer sentir la seva veu i reclamar uns drets laborals que han costat molt d’aconseguir i que ara es veuen amenaçats”.

La periodista Mònica Terribas ha fet la lectura del manifest en nom de les entitats convocants:
Dincat i les entitats de Cocarmi (Cocemfe, Confederació Ecom Catalunya, Dincat, Fesoca, Acapps, Fecafamm, Fepccat, Down Catalunya i Once Catalunya), Actas i Ammfeina.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 31.220.87.217  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell