SERVEI DE TRANSPORT ADAPTAT
 
Una de les mancances a la nostra zona és de centres d’atenció especialitzada i tallers ocupacionals, és per això que es deriva a molts nois a centres d’altres poblacions amb el que això comporta de la necessitat d’un transport adaptat col·lectiu.
 
Precisament aquest projecte sorgeix de la necessitat de solucionar el desplaçament de diferents nois i noies, els quals no han pogut accedir a una plaça de centre d’atenció especialitzada o servei de teràpia ocupacional a prop del seu domicili i on l’han aconseguit és a uns 30 kms., però sense mitjà de transport per desplaçar-se al centre.
 
Desde el mes de setembre del 2006, l’entitat va assumir el servei de transport a centres externs, donada la urgència del mateix. D’aquesta forma s’ha donat  suport a les famílies d’aquests nois/es per resoldre la seva necessitat del moment i evitar que els nois hagin de quedar-se a casa per manca de transport.
 
El principal servei del transport és el transport a centres externs, però l’entitat valora que disposant d’una furgoneta molts altres serveis es poden oferir amb la finalitat de millorar l’atenció als usuaris i a les seves famílies. Així doncs, el transport passa a ser un servei transversal de l’entitat perquè repercuteix positivament en la resta de serveis i activitats, ja que l’utilitzaran per a un millor funcionament d’aquests augmentant així la seva qualitat, i perquè es crearan nous serveis.
 
SERVEIS I Nº DE BENEFICIARIS
TRANSPORT ADAPTAT COL.LECTIU A CENTRES EXTERNS:
 
Desplaçament de les persones amb discapacitat de casa seva al centre d’atenció especialitzada o servei de teràpia ocupacional i a la inversa.
Són les persones que no han pogut obtenir una plaça a la seva localitat o a algun poble proper i la que han obtingut es troba a Molins de Rei, localitat situada a 30 km de Martorell.
En aquests moments s’està fent el desplaçament de 10 persones: 6 viuen a Martorell, 1 a Esparreguera i 3 a Sant Andreu de la Barca.
 
TRANSPORT ADAPTAT COL.LECTIU AL CENTRE D’ATENCIÓ DIÜRNA FUNDACIÓ ARC DE SANT MARTÍ:
 
Desplaçament de les persones amb discapacitat greu de casa seva al Centre d’ Atenció Diürna de la Fundació Arc de Sant Martí i a la inversa. Aquest centre ofereix dos serveis:
- Servei d’Atenció Especialitzada.
- Servei de Teràpia Ocupacional.
Son persones que han obtingut una plaça i resideixen en la mateixa població on s’ubica el centro o en pobles propers. Aquest centre acull un total de 34 usuaris i en aquest moments s’està fent el desplaçament de 26 usuaris.
 
SERVEIS ESPECIALS DE TRANSPORT ADAPTAT (PORTA A PORTA):  
 
Serveis puntuals en els que es desplaça a la persona amb discapacitat i a la seva família per assumptes mèdics o burocràtics. Es tracta de facilitar els desplaçaments en aquells casos en els que l’acompanyament l’hagi de fer un familiar que no tingui carnet de conduir o que no pugui disposar d’un vehicle adaptat per realitzar la seva gestió, per exemple.
La xifra de socis afectats és de 170 persones. Són els socis que fan ús d’una o més activitats i serveis de l’entitat, i qualsevol d’aquests podrà demanar aquest servei.
 
TRANSPORT CENTRE DE LLEURE DE L’ASSOCIACIÓ:
 
Desplaçament d’algun dels grups del centre de lleure per realitzar alguna activitat en una altra població. Aquesta activitat funciona els dissabtes per la tarda en tres poblacions diferents (Martorell, Sant Adreu de la Barca i Esparreguera). Alguns dissabtes també s’utilitzarà el transport per desplaçar al grup d’Esparreguera i de Sant Andreu a Martorell o algun grup de Martorell a Esparreguera o Sant Andreu per fer alguna activitat conjunta ja que el grup d’Esparreguera i Sant Andreu és un grup reduït.
El centre de lleure és utilitzat per 105 persones i està dividit en 6 grups segons el tipus de discapacitat, quatre grups estan a Martorell, un grup a Sant Andreu de la Barca i un a Esparreguera.
 
TRANSPORT CASALS DE L’ASSOCIACIÓ:
 
Desplaçament d’algun dels grups de casals per realitzar alguna activitat en una altra població. L’activitat dels casals funciona com el centre de lleure però durant els períodes de vacances (al juliol i per Nadal).
Una mitja de 30 persones són les que participen en aquesta activitat.   
 
TRANSPORT COLÒNIES DE L’ASSOCIACIÓ:
 
Desplaçament dels nois i noies des de la casa de colònies als pobles propers i ús del vehicle per realitzar compres necessàries i en cas d’emergències. Aquesta necessitat es contempla degut a que, majoritàriament, ens trobem que les cases de colònies estan allunyades de les poblacions. Aquesta activitat es realitza durant el mes d’agost.
A les darreres colònies van participar 65 persones.
 
TRANSPORT LLAR RESIDÈNCIA (PIS TUTELAT) DE L’ASSOCIACIÓ:
 
Desplaçament dels residents per realitzar gestions, visites mèdiques i sortides de lleure.
La Llar Residència té una capacitat de 12 places (6 per nois i 6 per noies). En relació a les sortides, quan la Llar Residència disposi d’un vehicle es podran realitzar moltes sortides fora de Martorell. Sobretot, durant els caps de setmana, festius i períodes vacacionals que són dies idonis per fer-ho. Alguns nois i noies tenen la possibilitat d’anar amb les seves famílies aquests dies però els que no la tenen, per manca de família o algun altre motiu, gaudirien molt si almenys poguessin realitzar activitats diferents a les habituals i en altres entorns.    
 
TRANSPORT ACTIVITATS ESPORTIVES DE L’ASSOCIACIÓ:
 
Ús del vehicle pel desplaçament dels nois i noies a les diferents instal·lacions i pel desplaçament a algunes de les competicions esportives.
L’esport inclou les següents activitats: esport adaptat, futbol sala, natació, bàsquet i petanca.
Els usuaris de l'esport són 90 nois i noies.
 
ALTRES SERVEIS DE TRANSPORT:
 
Ús del vehicle per a activitats puntuals de l’entitat. Majoritàriament aquests serveis consistiran en el desplaçament de persones i transport de material i equipaments en diferents activitats dels socis (sopar benèfic, trobades, estands fires, etc.). Qualsevol acte que ens permeti divulgar la finalitat de la fundació.
La xifra de socis de l’entitat és de 356 persones i es beneficiaran totes elles.        
 
ÀMBIT TERRITORIAL ON ES DESENVOLUPA
 
El servei de transport està pensat per atendre la necessitat que hi ha a les poblacions de la comarca del Baix Llobregat Nord, la qual està formada per 11 poblacions. Prenem com a referència aquesta zona perquè és la zona de influència de l’entitat.
De moment, la necessitat del transport està a Martorell i a les poblacions de l’entorn (Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Masquefa, Palleja, Castellvi de Rosanes i Sant Andreu de la Barca). A Martorell és on es troba la seu de l’entitat, on hi ha el major volum de socis i on es desenvolupen la majoria d’activitats.
 
ACTUACIÓ DE LA FUNDACIÓ AL PROJECTE
 
La funció de la Fundació en aquest servei és la de disposar de vehicles suficients per a fer el transport i portar la gestió contractant el personal necessari per a dur-lo a terme.
Per a l’adquisició del vehicle adaptat, que permeti l’accés de qualsevol tipus de cadira, ens hem posat en contacte amb els diferents ajuntaments de la zona on oferim el servei. Presentant el nostre projecte a empreses privades i fundacions amb la finalitat de poder subvencionar al màxim el cost del servei a les famílies. Degut a la complexitat d’organitzar una activitat d’aquest tipus per a pocs usuaris ha fet que sigui una de les ofertes més costoses de l’entitat.
 

 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell