Exposició - Martorell: 975 anys

 [Veure 1 comentari]
03/10/2007

El divendres 5 d'octubre, a les 21 hores, s'inaugura a la sala d'exposicions de l'Enrajolada l'exposició “foro martorelio” Martorell: 975 anys.


El Centre d'Estudis Martorellencs, amb el suport del Patronat de Cultura de l'Ajuntament de Martorell, ha produït una exposició temporal, que es podrà visitar fins el 4 de novembre, en la qual a partir del primer document que esmenta el nom de Martorell, datat el 28 de juny de l'any 1032, es proposa un recorregut pel Martorell del segle XI i la seva evolució urbana medieval.


L'exposició s'acompanyarà al llarg dels propers mesos de diverses activitats relacionades, entre les quals podem destacar la publicació d'un catàleg que complementarà l'exposició i de l'estudi històric del priorat i monestir de Sant Genís de Rocafort, fundat el 1042; dues aportacions bibliogràfiques a la descoberta de la història medieval de Martorell. També s'oferirà un itinerari comentat per conèixer de primera mà els vestigis medievals que es conserven d'aquest període i el procés de formació urbana de Martorell.