33 Trobada Nacional de Bastoners

 [Veure 1 comentari]
27/07/2008

 

 

 

 

 

 

 

 

Amb 53 Colles i 1200 Bastoners, aquest passat dissabte s´ha celebrat a la localitat de La Pineda, a Vila-Seca, la 33a. Trobada Nacional de Bastoners. Els martorellencs ni hi podien faltar.

La mateixa Mediterrània que bressava els vaixells del Rei Jaume en la seva partença cap a Mallorca, avui rep amorosa la 33a edició de la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, aquí, a la  platja de la Pineda i amb motiu d´una gran festa: la inauguració del Parc del Pinar de Perruquet.

Aquest emblemàtic espai, avui totalment recuperat, servirà en la seva estrena de marc escaient per aquest ball ancestral al que s´atribueixen diversos orígens que van des dels ritus agraris prehistòrics, fins als antics ball d´espases. Cert és que els balls de bastons han estat molt populars arreu d´Europa, però també ho és que a la nostra terra s´han conservat amb tota la seva força i el seu esperit festiu.

Avui, però, volem donar al ball de bastons un significat molt especial, més romàntic, més humà..., més universal: el del llenguatge de la música, del so i de la dansa que ens uneixen en una sola parla i ens obren el cor cap als altres.

Bastoneres i bastoners d´arreu de Catalunya, gràcies per oferir-nos aquests moments d´estreta unió, d´amistat i de germanor entre totes les cultures del món que s´apleguen al costat de la bellesa dels vostres balls i del so universal que omplen els nostres sentits.

Imatges de la Diada: