La lletra de la setmana

Deixem-nos de rajoles. Aquesta setmana tornem a pintar parets. Tot i la seva estètica Déco es veu de lluny que no és el rètol de cap music-hall.


Què ens diu la Viqui del Francesc Pujols? Doncs que Francesc Pujols i Morgades (Barcelona, 1882 - Martorell, 1962), fou un escriptor i filòsof català. Va venir a viure a la torre que s'havia fet el seu pare en un terreny que havia comprat a Martorell i en la que hi estiuejava de petit. Doncs s'hi trobava tant i tant bé entre la gent de Martorell, que va venir a viure a la torre dels seus pares, que la gent del poble la va batejar de les hores perquè just al darrera s'hi alça el campanar de la Plaça de les Hores. I és just a la llinda de la porta principal de la torre que trobem el rètol del que parlàvem.La cosa es posa emocionant... el líder punxa i l'etern aspirant ho ha deixat de ser per convertir-se en un dels ferms aspirants al títol. Ell és...

Josep Arús!

A continuació, els perseguidors, ells són, d'esquerra a dreta, de dalt a baix i per ordre d'arribada:

Jordi Gibert, Llum Saumell, Alba Capdevila, Montse Artiaga, Cesc Querol, Lina Benítez, Laia Casals, Oliana Cintas, Arnau Cintas, Rosa Puig, Olga Sabi, Laia Laborda, Nina Cintas, Txell, David Pérez (que tard, tio!), Patri Silva, Lluís Cintas, Ana Martín i Jaume Encinas... (Cuadros, ón ets?)!

Que disfruteu dels micro-contes del Pere Calders!
Aquesta setmana, si voleu, també podeu dir què us ha semblat el regal.


CLASSIFICACIÓ!!

(3 punts per al primer endevinant i 1 punt per a la resta):

Amb 11 punts: David Cuadros i Josep Arús.
Amb 10 punts
: David Pérez i
Cesc Querol.
Amb 7 punts: Montse Artiaga.
Amb 6 punts: Laia Laborda i Arnau Cintas.
Amb 5 punts: Oliana Cintas, Lluís Cintas i Patri Silva.
Amb 4 punts: Antoni Garriga, Rafa Díez i
Llum Saumell.
Amb 3 punts: Jordi Gibert.
Amb 2 punts: Mireia Silva, Jordi López, Narcís Rodríguez, Jordi Escoda,
Lina Benítez, Olga Sabi, Rosa Puig i Nina Cintas.
I amb 1 puntet: Rosa Mª Farreras, Mª Mercè Martínez, Josep Garcia, Andreu González, Anna Gil, Quim Aranda, Alba Capdevila, Laia Casals, Txell, Ana Martín i Jaume Encinas.

Avui no regalem ni un poema, ni un epigrama, ni un aforisme, ni un poema visual ni un conte curt. El que regalem és un micro-conte. Doncs, si; el del dinousaure Monterrosso no és l'únic. A casa tenim el mestre de mestres dels contes, Pere Calders, que, a més, també conreà el micro-conte.
Pere Calders i Rossinyol (Barcelona, 1912-1994) fou un escriptor, dibuixant i dissenyador gràfic (ves, quina cosa!) català. És un dels escriptors catalans del segle XX més populars. Destaca sobretot com a contista.
A continuació trobeu un dels més divertits, però si en voleu llegir una mol petita mostra, cliqueu al link adjunt. Pensareu i riureu! ER10_Pere_Calders.doc

Confessió

La meva estimada em va dir que un pit sí, però que l’altre no, perquè el tenia emparaulat. Geniüt i egoista, vaig perdre l‘únic que quedava disponible.

Pere Calders.
Aquest és un joc molt senzill. Només heu de descobrir a quin indret de Martorell es troba un rètol (de qualsevol tipus: una placa de carrer, comercial, esgrafiat...) a partir de la imatge d’una de les lletres del mateix rètol, que anirem penjant al web setmanalment. Així de fàcil. Si no ho teniu clar podeu escriure comentaris per mirar d’esbrinar-ho i si us penseu que ho sabeu podeu donar pistes, però la solució cal que la envieu a la següent adreça electrònica endevinaretols@amartorell.com.

Els encertants guanyaran un poema, que serà penjat a l’edició següent, per que en facin el que vulguin; el regalin a un amic, se l’aprenguin de memòria, li dediquin a l’estimada o l’oblidin per sempre més. Au, doncs! Bons rètols!